• Etsen bij Kees Arntzen

    18 april 2015

    Elke week kom ik in het grafisch atelier van Kees Arntzen experimenteren met steendruk en etsen. Hier een paar ets-resultaten:   de dandy op  zink en de balkon-view op koper geëtst; de dansende mannen en de bomen op plastic gegraveerd                            .

    Lees meer >> | 1846 keer bekeken

  • aquarel

    6 april 2015

        http://www.maroesja-lacunes.nl/kunstwerken/405397_Aquarel.html#.VSJxlZOzTr0

    Gisteren heb ik twee aquarellen aan 'de tweeling'cadeau gedaan voor hun verjaardag, samen met setjes aquarelverf en penseel. Het is een feest ze er zelf mee aan de gang te zien via Whatsapp. Ze hebben een grote fascinatie voor de heldere kleuren van de aquarelverf en voor de handtekening. Ik ben gefascineerd door de onbevangenheid waar die meiden van 10 mee aan de slag gaan. Hun eerste werk:                             

    Lees meer >> | 1534 keer bekeken

  • Hilton Hotel Schiphol Airport

    23 maart 2015

    Hier hang ik, naast nog zo'n 12 andere kunstenaars, met mijn Frankendael. Mijn schilderij ziet er 'traditioneel' uit naast de andere werken. In onze eigen galerie had ik er meer vertrouwen in. Het blijft moeilijk om niet door - vermeende- andere ogen naar je eigen schepping te kijken.

    Lees meer >> | 1244 keer bekeken

  • mijn nieuwe atelier

    9 maart 2015

    Nog altijd in De Stoker, maar in een nieuwe ruimte. Hiermee heb ik afscheid genomen van het organiseren van het Modelschilderen in De Stoker. Het is mooi geweest, ik heb het lang genoeg en met veel plezier gedaan. Tijd voor nieuwe experimenten. Wekelijks werk ik met Kees Arntzen in zijn grafisch atelier en ik wil vaker naar buiten met verschillende materialen. Plannen genoeg. Misschien lukt het me ook wel deze blog bij te houden. We zullen zien.

    Lees meer >> | 1292 keer bekeken

  • Voorjaar 2014

    4 februari 2014

    Er komen steeds meer bezoekers schilderen en tekenen naar model in onze ateliers. Ook de 'Portretmaand in De Stoker' komt er weer aan: April. Dan gaan we weer schilderen naar model in de etalage van onze galerie.  Binnenkort uitgebreid meer hierover. Tegelijkertijd help ik een handje mee met de organisatie van de 'Open Ateliers Jordaan', die daarna plaatsvindt op 30 + 31 mei en 1 juni. Er is genoeg te doen, nu ook nog zien te schilderen!

    Lees meer >> | 1410 keer bekeken

  • Modelschilderen in De Stoker

    27 augustus 2013

    Na een intensief seizoen en een lange warme zomer, beginnen we weer op 7 en 8 september met de groep enthousiaste schilders en tekenaars. Saskia Lensink betrekt het atelier naast het mijne in het Stokersouterrain. Dat maakt het samen runnen van de modelsessies een stuk makkelijker en heel plezierig.

    Lees meer >> | 1461 keer bekeken

  • Modelschilderen in De Stoker en laatste modelsessies dit seizoen

    5 mei 2012

    De voorbereidingen voor De Portretmaand zijn in volle gang.
    Schilderen in de etalage van onze galerie. De reacties zijn enthousiast, maar er zijn nog plaatsen te bezetten voor schilders en model. Het is altijd weer spannend of er genoeg belangstelling is, maar elk jaar was deze happening een feest.

    Nog twee keer open ateliers, samen met Claudia van Eck, nog twee keer 'modelschilderen in De Stoker' met Bas van 't Hoff en collegae, en dan drie lange weekenden Portretmaand.

    Dan, in de zomer, kruip ik het souterrain uit en ga naar buiten. Met kwast.
     

    Lees meer >> | 1904 keer bekeken

  • Modelschilderen, Portretmaand en Open Atelier

    10 maart 2012

    Nog steeds wordt elke zondag naar model gewerkt.
    De sfeer is altijd goed en geconcentreerd.

    In mei zal werk van de modelschilders geëxposeerd worden in de galerie. In combinatie met een nieuwe "Portretmaand in De Stoker". Dat wil zeggen dat we weer in de galerie gaan staan schilderen naar model. Gekleed, dat wel. Voor alle voorbijgangers te zien. Schilders die bij mij in het atelier hebben gewerkt doen daaraan mee, maar alle tekenaars en schilders kunnen zich hiervoor aanmelden.

    Nieuw is het idee open atelier te houden samen met mijn buurvrouw Claudia van Eck. Samen werken wij in het souterrain van De Stoker. Om iedereen die eens wil komen kijken of thee drinken een houvast te geven besloten wij elke zaterdag in de maand onze atelierdeuren open te zetten.
    In ieder geval dit zeizoen tot 2 juni.

    Lees meer >> | 1827 keer bekeken

  • Modelsessies en exposities

    28 februari 2011

    Hoewel ik het rustiger aan probeer te doen met organiseren, om meer te kunnen schilderen, wordt het al weer druk.

    Maar er is hulp. Bas van 't Hoff neemt al het werk op zich voor de modelsessies op de zondagmiddag in mijn atelier en ook Claudia van Eck is paraat.

    Met de vrijdagen ben ik (voorlopig) gestopt, maar er zijn alternatieven voor de liefhebbers van korte standen. Kees van Eunen start 18 maart met modelsessies in zijn atelier en Marion Molier en Sylvia van Berkel organiseren muziek- en dansmodel op donderdagavond.

    Nu gaat de aandacht uit naar de jubileumexpositie van De Stoker in april en de expositie van het ACN (Aquarel Collectief Nederland) in Beek en Donk in mei. Aquarel is toch ook een heerlijk medium.

    Lees meer >> | 2067 keer bekeken

  • Zomerstop en expositie

    10 juni 2010

    De zomerstop komt er aan. De Portretmaand in De Stoker was een succes, er zijn veel mooie portretten gemaakt, maar ik kom tijd te kort om alles netjes ergens op het web te plaatsen.
    De portret-en modelgroepen op vrijdag en zondag lopen gesmeerd. Ik hoop in de zomer wat meer buiten te kunnen schilderen, maar heb ook tijd nodig voor mijn (eerste solo-) expositie in september.

    Lees meer >> | 2084 keer bekeken

  • Meer blogs >>